Články s kľúčovým slovom ‘recept’

Pripravte si šalát z pečeného kurčaťa

salat_tit

Aj vám občas zostane v chladničke zvyšok pečeného kurčaťa (od nedele) a nemá ho kto dojesť? Ak vám táto situácia nie je ani náhodou cudzia, ponúkame tip na veľmi chutný šalát, ktorý padne rovnako dobre ako večera či studený obed.

Trojdňová detoxikačná diéta

Pre úplných začiatočníkov je vhodná táto detoxikačná diéta, ktorú je vhodné držať, pokiaľ máte problémy s trávením, s kožou alebo vás trápia zlé pocity a zlá nálada. Dôvodom vašich problémov je, že sa v tele nahromadilo mnoho toxínov a zároveň trpíte nedostatkom vitamínov a minerálov, ako je B12, C, horčík nebo zinok.

Tato diéta sa skladá zo zeleniny a ovocia. Tieto potraviny vám dodajú potrebné množstvo vlákniny, veľké množstvo vitamínu C a mnoho iných látok. Ak diétu predĺžite o štyri dny, mali by ste schudnúť až dve kila. V priebehu diéty vypite každý deň najmenej 1,5 litra vody.

Zeleninový paprikáš


Toto jedlo je možné pripraviť prakticky z čohokoľvek, čo nám poskytne chladnička v náväznosti na ročné obdobie. V spojení s cibuľovo-paprikovým základom, ktorý je urestovaný na kvalitnom oleji, zmiešaný s nízkotučným jogurtom, rozhodne nemusí byť žiadnym prehreškom proti diéte.

Sezónny chutný racionálny šalát

Sezónny šalát je skvelou, chutnou a hlavne zdravou zložkou racionálnej stravy. Je možné pripravovať ho po celý rok bez obmedzenia a hlavne, nie je problém privyknúť si na jeho dennú konzumáciu dokonca aj u ľudí, ktorí zeleninu nikdy pravidelne nejedli. Stačí trochu snahy a máličko umu…

Zeleninové rizoto

Na 4 veľké porcie 0,5 kg dlhozrnnej ryže, 1,5 dcl bieleho vína, 30 dkg čínskej kapusty, 1 konzervu talianskych rajčín, alebo 5 čerstvých rajčín, 2 mrkvy, 1 menšiu cukinu, viazaničku mladej cibuľky, alebo 1 veľký pór, kocku zeleninového bujónu, 3 lyžice olivového oleja, bazalku, mleté čierne korenie, čerstvú petržlenovú vňať a soľ.

Čínsku kapustu a mladú cibuľku nakrájame na malé kúsky, mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cukinu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na pol centimetrové kúsky, ak máme čerstvú bazalku, tak ju natrháme na menšie kúsky a petržlen nasekáme.