vaha.sk

Mrkvová diéta

Názov nám úplne spoľahlivo napovedá, že pôjde o mrkvu, a to vo všetkých možných podobách – vo forme surovej, varenej, dusenej, pečenej, mixovanej, strúhanej, tekutej, koktailovej… . A takto by sme mohli pokračovať takmer donekonečna. Skrátka mrkvová diéta sa skladá len z tohto druhu zeleniny, prípadne vo vhodnej kombinácii i s inými druhmi zeleniny alebo ovocia (napr. jablkami).  Mrkvová diéta je kvôli svojmu monotematickému zameraniu vhodná len ku krátkodobému užívaniu, teda maximálne týždeň. Možno zhodiť niekoľko málo kilogramov, cca 2 až 6 kg.

Mrkvová diéta bude vyhovovať tým, ktorí chcú úbytok na váze o niekoľko málo kilogramov a súčasne majú pevnou vôľu k dodržiavanie jednotvárne diéty bez výraznej chuti.

Ako väčšina diét zameraných na jeden druh potraviny (ako napr. ananásová) je i mrkvová diéta postavená na radikálne zníženom príjme kalórií.

Možné je konzumovať len mrkvu, a to na akýkoľvek spôsob za surova i za tepla. Pri miernej forme sú možné ústupky vo forme celozrnného pečiva, nízkotučných mliečnych výrobkov a ľubovoľného mäsa, prípadne ovocie v malom množstve.

Zakázané je všetko okrem mrkvy a niektorých druhov zeleniny (a prípadne oných „ústupkov“ pri zľahčenej forme diéty). Nemysliteľné sú samozrejme údeniny, alkohol, tučné pokrmy, sladkosti.

Pozitíva mrkvovej diéty

Negatíva mrkvovej diéty

Vhodnejšia je miernejší variant mrkvovej diéty, kedy sú do jedálnička zahrnuté celozrnné a mliečne výrobky, mäso a ovocie.

Exit mobile version