Možno ste už počuli o tejto netradičnej diéte a možno ste ju už dokonca aj vyskúšali. Ak ste tak urobili, môžete sa pochváliť štíhlou líniou, zlepšením trávenia či odstránenia bolesti hlavy.
Diétu podľa krvných skupín vypracoval americký lekár Peter J. D´Adama, ktorý svoju diétu vysvetľuje nasledovne. Pri konzumácii jedla, dochádza k chemickej reakcii medzi krvou a potravou, ktorú konzumujete. Táto reakcia je súčasťou genetickej výbavy a preto sú pre každého z nás potraviny vhodné, neutrálne a nevhodné pre náš organizmus. Tieto reakcie vznikajú na základe tzv. lektínov. Lektíny sú bohaté a rozmanité bielkoviny, ktoré sa nachádzajú v potravinách s aglutinačnými vlastnosťami. Lektíny môžu byť nebezpečné pre zdravie, ale život neohrozujú. Deväťdesiatpäť percent lektínov sa absorbujú a rozpustia v ľudskom tele. Ale päť percent má na svedomí rôzne nepríjemné reakcie tela, napríklad bolesť hlavy.