Aj vám občas zostane v chladničke zvyšok pečeného kurčaťa (od nedele) a nemá ho kto dojesť? Ak vám táto situácia nie je ani náhodou cudzia, ponúkame tip na veľmi chutný šalát, ktorý padne rovnako dobre ako večera či studený obed.
Články s kľúčovým slovom ‘recept’
Trojdňová detoxikačná diéta
Pre úplných začiatočníkov je vhodná táto detoxikačná diéta, ktorú je vhodné držať, pokiaľ máte problémy s trávením, s kožou alebo vás trápia zlé pocity a zlá nálada. Dôvodom vašich problémov je, že sa v tele nahromadilo mnoho toxínov a zároveň trpíte nedostatkom vitamínov a minerálov, ako je B12, C, horčík nebo zinok.
Tato diéta sa skladá zo zeleniny a ovocia. Tieto potraviny vám dodajú potrebné množstvo vlákniny, veľké množstvo vitamínu C a mnoho iných látok. Ak diétu predĺžite o štyri dny, mali by ste schudnúť až dve kila. V priebehu diéty vypite každý deň najmenej 1,5 litra vody.
Zeleninový paprikáš
Toto jedlo je možné pripraviť prakticky z čohokoľvek, čo nám poskytne chladnička v náväznosti na ročné obdobie. V spojení s cibuľovo-paprikovým základom, ktorý je urestovaný na kvalitnom oleji, zmiešaný s nízkotučným jogurtom, rozhodne nemusí byť žiadnym prehreškom proti diéte.
Sezónny chutný racionálny šalát
Zeleninové rizoto
Na 4 veľké porcie 0,5 kg dlhozrnnej ryže, 1,5 dcl bieleho vína, 30 dkg čínskej kapusty, 1 konzervu talianskych rajčín, alebo 5 čerstvých rajčín, 2 mrkvy, 1 menšiu cukinu, viazaničku mladej cibuľky, alebo 1 veľký pór, kocku zeleninového bujónu, 3 lyžice olivového oleja, bazalku, mleté čierne korenie, čerstvú petržlenovú vňať a soľ.
Čínsku kapustu a mladú cibuľku nakrájame na malé kúsky, mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cukinu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na pol centimetrové kúsky, ak máme čerstvú bazalku, tak ju natrháme na menšie kúsky a petržlen nasekáme.