Články z rubriky ‘Recepty’

Pripravte si šalát z pečeného kurčaťa

Aj vám občas zostane v chladničke zvyšok pečeného kurčaťa (od nedele) a nemá ho kto dojesť? Ak vám táto situácia nie je ani náhodou cudzia, ponúkame tip na veľmi chutný šalát, ktorý padne rovnako dobre ako večera či studený obed.

Pár tipov na spracovanie avokáda

Toto tropické kôstkové ovocie môžeme použiť do nátierok, ako súčasť šalátov, prílohu k rybám, ako základ do polievok či omáčiek, konzumovať ho surové alebo tepelne upraviť. Možností je veľa, my ponúkame len pár vybraných tipov.

Zeleninový paprikáš


Toto jedlo je možné pripraviť prakticky z čohokoľvek, čo nám poskytne chladnička v náväznosti na ročné obdobie. V spojení s cibuľovo-paprikovým základom, ktorý je urestovaný na kvalitnom oleji, zmiešaný s nízkotučným jogurtom, rozhodne nemusí byť žiadnym prehreškom proti diéte.

Sezónny chutný racionálny šalát

Sezónny šalát je skvelou, chutnou a hlavne zdravou zložkou racionálnej stravy. Je možné pripravovať ho po celý rok bez obmedzenia a hlavne, nie je problém privyknúť si na jeho dennú konzumáciu dokonca aj u ľudí, ktorí zeleninu nikdy pravidelne nejedli. Stačí trochu snahy a máličko umu…

Zeleninové rizoto

Na 4 veľké porcie 0,5 kg dlhozrnnej ryže, 1,5 dcl bieleho vína, 30 dkg čínskej kapusty, 1 konzervu talianskych rajčín, alebo 5 čerstvých rajčín, 2 mrkvy, 1 menšiu cukinu, viazaničku mladej cibuľky, alebo 1 veľký pór, kocku zeleninového bujónu, 3 lyžice olivového oleja, bazalku, mleté čierne korenie, čerstvú petržlenovú vňať a soľ.

Čínsku kapustu a mladú cibuľku nakrájame na malé kúsky, mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cukinu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na pol centimetrové kúsky, ak máme čerstvú bazalku, tak ju natrháme na menšie kúsky a petržlen nasekáme.