
Aj vám občas zostane v chladničke zvyšok pečeného kurčaťa (od nedele) a nemá ho kto dojesť? Ak vám táto situácia nie je ani náhodou cudzia, ponúkame tip na veľmi chutný šalát, ktorý padne rovnako dobre ako večera či studený obed.
Aj vám občas zostane v chladničke zvyšok pečeného kurčaťa (od nedele) a nemá ho kto dojesť? Ak vám táto situácia nie je ani náhodou cudzia, ponúkame tip na veľmi chutný šalát, ktorý padne rovnako dobre ako večera či studený obed.
Toto tropické kôstkové ovocie môžeme použiť do nátierok, ako súčasť šalátov, prílohu k rybám, ako základ do polievok či omáčiek, konzumovať ho surové alebo tepelne upraviť. Možností je veľa, my ponúkame len pár vybraných tipov.
Toto jedlo je možné pripraviť prakticky z čohokoľvek, čo nám poskytne chladnička v náväznosti na ročné obdobie. V spojení s cibuľovo-paprikovým základom, ktorý je urestovaný na kvalitnom oleji, zmiešaný s nízkotučným jogurtom, rozhodne nemusí byť žiadnym prehreškom proti diéte.
Na 4 veľké porcie 0,5 kg dlhozrnnej ryže, 1,5 dcl bieleho vína, 30 dkg čínskej kapusty, 1 konzervu talianskych rajčín, alebo 5 čerstvých rajčín, 2 mrkvy, 1 menšiu cukinu, viazaničku mladej cibuľky, alebo 1 veľký pór, kocku zeleninového bujónu, 3 lyžice olivového oleja, bazalku, mleté čierne korenie, čerstvú petržlenovú vňať a soľ.
Čínsku kapustu a mladú cibuľku nakrájame na malé kúsky, mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cukinu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na pol centimetrové kúsky, ak máme čerstvú bazalku, tak ju natrháme na menšie kúsky a petržlen nasekáme.