Aj vám občas zostane v chladničke zvyšok pečeného kurčaťa (od nedele) a nemá ho kto dojesť? Ak vám táto situácia nie je ani náhodou cudzia, ponúkame tip na veľmi chutný šalát, ktorý padne rovnako dobre ako večera či studený obed.
No a pokiaľ sú členovia vašej rodiny poriadni a zvyšky nezostávajú, môžeme nahradiť mäso z pečeného kurčaťa za uvarený kúsok kuracích pŕs. Je to rovnako dobré 🙂
Tu je recept:
Suroviny:
300g pečeného kurčaťa, 150g mrkvy, 150 g zeleru, 1 mladý kaleráb, ½ cibule, olej, 1 natvrdo uvarené vajce, soľ, mleté čierne korenie, 1 lž octu, 1 mlž cukru, ½ kocky hydinového bujónu, 4 lž majonézy, 2 lž bieleho jogurtu, štipka mletého muškátového orieška
Postup:
Upečené kurča stiahneme z kože, vykostíme, pokrájame na malé kocky a dáme do misy.
Očistenú mrkvu, zeler, kaleráb a cibuľu pokrájame na malé kocky, zalejeme trochou vody, pridáme bujón a krátko povaríme. Pridáme ocot, cukor a dusíme domäkka.
Vychladenú zeleninu aj s vývarom vylejeme na mäso, pridáme pokrájané vajce, podľa chuti osolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.
Majonézu zmiešame s jogurtom, ochutíme muškátovým orieškom, vylejeme na šalát a premiešame. Šalát podávame vychladený, ozdobený čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť 🙂