Články s kľúčovým slovom ‘artičoky’

Ako spracovať artičoky

Dužinatý plod obľúbený najmä v oblasti Stredomoria poznáme v našich končinách väčšinou ako chutnú prílohu na pizzu. Mnohí sme artičoky možno ešte nikdy v surovom stave nevideli.

Vedeli ste, že sa môžu konzumovať aj samostatne? Pozrite si niekoľko návodov na spracovanie tejto výnimočnej zeleniny.

Zdravá abeceda z ovocia a zeleniny. A ako artičoky

V predchádzajúcej časti nášho seriálu o zdravých daroch z prírody sme predstavili avokádospôsoby jeho využitia. Ešte stále zostávame pri prvom písmenku abecedy a dnes sa zameriame na zeleninu pochádzajúcu zo severnej Afriky. V súčasnosti sa pestuje najmä vo Francúzsku, Grécku, Portugalsku a Izraeli. Artičoky.

Táto astrovitá rastlina s pekným fialkovým okvetím omladzuje bunky, chráni pečeň a veľmi účinne podporuje vyplavovanie žlče z pečene.